Oonk Speciaalzaak
 
 Alles voor uw fiets en baby


Onderhoud.

Een fiets houdt u lang mooi door hem goed te onderhouden. Om maximaal van uw fiets te kunnen blijven genieten is het raadzaam om na de eerste servicebeurt minstens een a twee keer per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren. Bij dit reguliere onderhoud worden alle onderdelen nagelopen en waar nodig bij- en/of afgesteld. Dit komt de levensduur van je fiets ten goede.

Mochten er onderdelen vervangen moeten worden, dan wordt dit eerst met de klant overlegd. 
Ook in verband met de garantievoorwaarden van de fabrikant is regelmatig onderhoud belangrijk. In veel gevallen is de reparatie dezelfde dag nog klaar, maar om teleurstelling te voorkomen wordt er een telefoonnummer gevraagd waar wij op kunnen bellen als u de fiets kunt komen ophalen.

U kunt natuurlijk zelf ook veel doen aan het onderhoud van uw fiets tussen de beurten door. Maak de fiets bijvoorbeeld regelmatig goed schoon. Bij ons kunt u ook terecht voor diverse onderhoudsmiddelen voor uw tweewieler.


Garantie

Onze merken geven maar liefst tien jaar garantie op materiaal- en constructiefouten op het frame en niet-verende voorvorken bij normale behandeling, gebruik en onderhoud. De garantie op verende voorvorken is vijf jaar. Voor lakwerk op het frame en de voorvork geldt een garantieperiode van vijf jaar.

Bij normaal gebruik heb je tot 2 jaar garantie op materiaal- en constructiefouten. Op onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn zoals de banden, ketting, tandwielen, kabels en remblokken geven wij geen garantie tenzij er sprake is van een materiaal- of constructiefout. Na een reparatie heeft u bij ons 2 maanden reparatiegarantie.

 


Bandreparatie

Bij Oonk Speciaalzaak kunt u terecht met elke bandreparatie, van kinderfiets tot E-bikes & mountainbikes. Ook als uw kinderwagen een lekke band heeft, lossen we dit graag voor u op. We hebben verschillende soorten banden met een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Dus voor ieder wat wils!

 

 Leenfiets

In veel gevallen kunt u bij ons (kosteloos) een leenfiets krijgen in de tijd dat uw fiets gerepareerd wordt. Zo blijft u mobiel en heeft u zo min mogelijk last van de reparatie.Duurzaamheid & milieu
In onze werkplaats maken wij tijdens poetsbeurten gebruik van een schoonmaaksysteem die met behulp van bacteriën vuil en vet van de fietsen verwijdert. Er wordt met een warme 'fiets-shampoo' gewerkt die zowel goed is voor de handen van onze werknemers en tegelijkertijd milieu-vriendelijk is. Op deze manier garanderen wij dat uw fiets op professionele wijze wordt schoongemaakt.Tips voor het gebruik van een E-bike:

  • Zorg dat de accu niet helemaal leeg raakt. Laad hem op voordat de motorondersteuning uitvalt.
  • De bandenspanning is belangrijk. Een hogere weerstand heeft negatieve invloed op de actieradius.
  • Als je tijdens het fietsen efficiënt schakelt, dus op tijd en regelmatig, dan heeft dit een positieve invloed op de actieradius. Zorg ervoor dat je een lichte versnelling rijdt en altijd naar de lichtste versnelling schakelt bij stilstand. 
  • Zet de fiets nooit weg met een lege accu en gebruik hem regelmatig.
  • Bewaar de accu op een koele plaats als je de fiets langere tijd niet gebruikt.
  • Laad de accu nooit op in de vrieskou. Neem hem mee naar binnen en laad op bij kamertemperatuur.
  • Stal de fiets het liefst op een plaats die in de winter niet te koud wordt en in de zomer niet te heet.
  • Zorg dat de accu voor vertrek helemaal vol is.
 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Map